You are here:   User Profile
Register   |  Login

My Profile

   Minimize
Profile Avatar
AntonettaFos
52 Murphy Street
Muluckine, WA 6401
Australia
(08) 9043 6943 http://www.fashionradicalsnews.com/Gabriel-Jesus-p-93210 *******
Bollen var på baksidan av nätet, och tv-kommentaren ropade glatt över hur Ryssland - värden! - hade gjort det första målet för Confederations Cup. Med poängen tog ryssarna ledningen på Nya Zeeland och sparkade ut sin tur på fotbolls globala scen på fantastiskt sätt.
På arenan stod ryckte de ryska fläktarna. På fältet såg cheferna extatisk och spelarna exultant. Men här i Sport Express-pressrummet kom en av Rysslands populäraste Manchester City tröja sportidéer, det högsta ljudet från ett litet skrivbord fläkt whirring vitt buller i hörnet.
Det fanns ingen kupering eller hollering - bara att skriva - och inga skrymmande rubriker som höll på papperets hemsida eller app. Den allmänna reaktionen kan bäst beskrivas som likgiltighet när Ryssland fortsatte att besegra Nya Zeeland 2-0 i turneringen s öppning match, en klä repetition för nästa års världscup. Hur skulle de ryska medierna behandla hemmalaget? Hur fungerar sportpressen i ett land definierat på Barcelona tröja så många sätt av presidenten Vladimir Putin och bristen av en riktigt fri press? Confederations Cup kommer att ge mer än sin rättvisa andel av ledtrådar.
För många utomstående kan denna brist på uppenbar homerism tyckas konstig; trots allt är uppfattningen ofta att mycket av det ryska mediet existerar på epicentret av allt som är fel med journalistik.